Contab Secure Solutions | Servicii de contabilitate financiara

Contabilitate pentru firma Uber si Bolt – Taxi

Contabilitate pentru firma Uber si Bolt - Taxi

Uber este o platformă online care conectează șoferi și pasageri pentru a oferi servicii de transport alternativ.

Mulți șoferi au ales să colaboreze cu Uber pentru a-și crește veniturile și a beneficia de flexibilitatea programului.

În acest articol, vom încerca să vă oferim câteva sfaturi utile pentru a vă gestiona contabilitatea Uber în mod eficient.

Coduri CAEN pentru firma Uber si Bolt

Codul CAEN este un cod numeric asociat fiecărei activități economice din România.

Dacă doriți să înființați o firmă Uber în România, codurile CAEN relevante pentru această activitate sunt:

4939 – Alte transporturi terestre de călători n.c.a.

4941 – Transport de pasageri cu autovehicule de turism

Acesta trebuie să se regăsească în formularul depus la înființarea PFA-ului, sau în actul constitutiv al SRL-ului, în funcție de tipul de societate ales.

Pentru a putea colabora cu Uber, firma trebuie să aibă și un cod de TVA intracomunitar, care se obține de la ANAF după înregistrarea în scopuri de TVA.

Codul de TVA intracomunitar este necesar pentru a putea factura serviciile de transport fără TVA, conform regulilor de taxare inversă aplicabile în cazul prestărilor de servicii intracomunitare.

Avantajele unei afaceri firma Uber, Bolt – Taxi

O afacere de tip Uber prezintă mai multe avantaje pentru șoferi, printre care:

  • Flexibilitatea programului: șoferii pot alege când și cât să lucreze, în funcție de disponibilitatea și preferințele lor.
  • Potențial de câștig mare: Cu o strategie bine pusă la punct, cererea constantă poate aduce venituri substanțiale.
  • Accesul la o platformă modernă și sigură: Uber oferă șoferilor o aplicație mobilă prin care pot primi comenzi de la pasageri, precum și asistență și suport tehnic permanent.
  • Bonusuri și stimulente: Uber oferă șoferilor diverse bonusuri și stimulente pentru a-și crește veniturile, cum ar fi bonusuri de înscriere, bonusuri de performanță, bonusuri de fidelitate, etc.
  • Accesul la o bază mare de clienți: Uber este o platformă online care are milioane de utilizatori în întreaga lume, care caută servicii de transport. Șoferii au acces la un număr de curse, mărindu-și veniturile, beneficiind de o cerere constantă și diversificată de servicii de transport.
  • Reducerea costurilor: șoferii nu trebuie să plătească taxe de licență, de autorizație, de parcare, de staționare, etc., ci doar un comision Uber pentru fiecare cursă efectuată.

Monografie contabilă activitate Uber

Cei de la Manager.ro au oferit un raspuns destul de detaliat despre monografiile contabile pentru activitatea de transport – Uber, Bolt, Taxi. Pentru a ține evidența contabilă a activității de Uber, firma trebuie să înregistreze în contabilitate următoarele operațiuni:

– daca factura este emisa de un prestator neinregistrat in scop de tva:
624 =401
 
– daca factura este emisa de un prestator inregistrat in scop de TVA, avan si valoarea TVA mentionata:
624 = 401
4426 = 401
 
– plata facturii:
401 =  5121
 
Tratamentul fiscal al cheltuielii privind transportul si al TVA aferenta se supune regulilor generale de la fiecare impozit in parte: transportul sa fie efectuat in scopul activitatii economice (art. 25 alin. (1) din codul fiscal – pentru impozitul pe profit – si art. 297 alin. (4) din codul fiscal pentru TVA – , caz in care ambele taxe sunt deductibile.
 
In caz contrar, cheltuiala este nedeductibila, iar pentru TVA se face ajustare:
624 = 4426.

Costuri si preturi pentru servicii de contabilitate Uber si Bolt

Costurile pentru serviciile de contabilitate pentru o firma Uber pot varia in functie de complexitatea activitatii si de numarul de tranzactii. Preturile pot fi stabilite in functie de numarul de ore lucrate sau de numarul de tranzactii procesate.

Costul contabilității poate fi influențat și de alte aspecte, cum ar fi numărul de angajați, numărul de mașini, numărul de facturi, numărul de declarații fiscale, etc. De aceea, contactați-ne pentru a vă putea oferi un preț avantajos și potrivit nevoilor firmei dvs.

Concluzie

Contabilitatea pentru o firmă Uber nu este foarte complicată, dacă se respectă regulile fiscale și contabile aplicabile.

Firma trebuie să aibă un cod CAEN corespunzător activității de transport, un cod de TVA intracomunitar, să emită și să înregistreze facturile pentru serviciile de transport și comisioanele Uber, să încaseze și să plătească sumele aferente, și să înregistreze bonusurile primite de la Uber.

Dacă sunteți interesați de contabilitatea Uber, Bolt – Taxi, noi oferim servicii de contabilitate profesionale și personalizate pentru firma de Uber, Bolt, Taxi. Nu ezita să ne contactezi pentru o ofertă de cost contabilitate avantajoasă!