Contab Secure Solutions | Servicii de contabilitate financiara

Contabilitate pentru firma Glovo si Tazz

Contabilitatea pentru firma Glovo - Tazz

În ultimii ani, aplicațiile de livrare la domiciliu, cum ar fi Glovo sau Tazz, au devenit din ce în ce mai populare în România.

Dacă ești un antreprenor care vrea să profite de oportunitățile oferite de platformele de livrare online, cum ar fi Glovo sau Tazz, trebuie să știi că există și o parte contabilă pe care trebuie să o gestionezi.

În acest articol, îți vom prezenta câteva aspecte importante legate de contabilitatea unei firme care colaborează cu Glovo sau Tazz, cum ar fi codurile CAEN, avantajele, monografia contabilă și obligațiile fiscale.

Ce cod CAEN este necesar pentru o firma Glovo / Tazz?

Pentru a putea colabora cu Glovo sau Tazz, trebuie să ai o firmă înregistrată la Registrul Comerțului și să ai un cod CAEN corespunzător activității pe care o desfășori. Codurile CAEN sunt clasificarea activităților din economia națională și se folosesc pentru a identifica domeniul de activitate al unei firme.

Codurile CAEN relevante pentru o afacere Glovo sunt:

 • 5320 – Alte activități poștale și de curier (pentru serviciile de livrare).

Care sunt avantajele unei afaceri Glovo?

Dacă ai o firmă care colaborează cu Glovo sau Tazz, poți beneficia de mai multe avantaje, cum ar fi:

 • Acces la o piață mai mare de clienți, care preferă să comande online produse sau servicii de la diferiți furnizori.
 • Creșterea vânzărilor și a profitului, prin diversificarea ofertei și reducerea costurilor de transport și de personal.
 • Flexibilitate în stabilirea prețurilor și a condițiilor de livrare, în funcție de cerere și de concurență.
 • Promovare gratuită pe platformele de livrare online, care îți afișează produsele sau serviciile în funcție de preferințele și de locația clienților.
 • Feedback și recenzii de la clienți, care îți pot ajuta să îți îmbunătățești calitatea produselor sau serviciilor și să îți fidelizezi clienții.
 • Acces la tehnologie: Glovo oferă o platformă tehnologică avansată pentru gestionarea comenzilor și livrărilor.

Pentru a profita de aceste avantaje, trebuie să îți asiguri o contabilitate Glovo sau contabilitate Tazz corectă și transparentă, care să reflecte realitatea afacerii tale și să îți permită să îți îndeplinești obligațiile fiscale.

Monografie contabilă Glovo sau Tazz

Monografia contabilă pentru o afacere Glovo include:

 • Înregistrarea veniturilor și cheltuielilor: Veniturile trebuie înregistrate în contul de venituri, iar cheltuielile trebuie înregistrate în contul de cheltuieli.
 • Înregistrarea TVA: TVA-ul trebuie înregistrat în contul de TVA colectat și în contul de TVA deductibil.
 • Înregistrarea capitalului social: Capitalul social trebuie înregistrat în contul de capital social.
 • Înregistrarea stocurilor: Stocurile trebuie înregistrate în contul de stocuri.

O monografie contabilă este un document care prezintă modul de înregistrare a unor operațiuni economice în contabilitate, prin intermediul unor ecuații contabile.

Cei de la Manager.ro au dat o explicatie destula de clara asupra monografiei contabile pentru serviciile Glovo sau Tazz:

Exemplu de monografie contabila Glovo:

Facturarea serviciilor de transport catre GLOVO: 411 = 704 4107.78 lei
 
Inregistrarea veniturilor din bacsis/tips: 411 = 7588 331 lei
 
Inregistrare taxa utilizare/ comision procentual platforma GLOVO: 622 = 401 61.62 lei
 
Plata zilnica cu cash: 5311 = 411.GLOVO 713.46 lei
 
Restul facturii se incaseaza prin banca: 5121 = 411 3663.7 lei , adica rezultatul final mentionat pe factura.
 
4170.78 lei 331 lei-61.62 lei-713.46 lei = 3663.7 lei.
 
Compensare suma datorata catre GLOVO : 401 = 411 61.62 lei.
 
Tipsurile se inregistreaza pe alte venituri din exploatare 7588.
 
Cu ocazia incasarii cash de la clientul direct, se emite o chitanta catre GLOVO, deoarece banii se incaseaza cash de la client, dar raman la dispozitia curierului si, conform dispozitiilor GLOVO, sting din datoria firmei GLOVO catre firma de curierat.
 
Practic din total factura de 4107.78 lei, 713.46 lei se incaseaza cash, restul prin banca (restul inseamna valoare factura tips-comision).
 
La final, dupa toate notele contabile de mai sus trebuie sa aveti sold zero atat pe 401 cat si pe 411. Glovo.

Acestea sunt doar câteva exemple de înregistrări contabile pentru o firmă care colaborează cu Glovo sau Tazz. Pentru a avea o imagine completă a contabilității firmei tale, trebuie să ții cont și de alte operațiuni, cum ar fi achiziția de materii prime, plata salariilor, plata impozitelor și taxelor etc.

Pentru a te asigura că faci totul corect și legal, îți recomandăm să apelezi noi. Suntem o firma de contabilitate din Bucuresti care oferă servicii profesionale și personalizate firmelor, în funcție de nevoile și specificul afacerii tale.

Concluzie

În concluzie, înființarea unei afaceri Glovo poate fi o opțiune atractivă pentru antreprenorii tineri care doresc să își dezvolte propria afacere în domeniul livrărilor la domiciliu. Este important să se ia în considerare codurile CAEN relevante, avantajele și dezavantajele afacerii, precum și monografia contabilă specifică pentru a asigura o gestionare eficientă și profitabilă a afacerii.

Prin respectarea normelor și principiilor contabile, poți să îți asiguri o evidență clară și corectă a veniturilor și cheltuielilor generate de colaborarea cu platformele de livrare online.

De asemenea, poți să îți îndeplinești obligațiile fiscale și să eviți eventualele sancțiuni sau amenzi.

Dacă vrei să îți simplifici contabilitatea și să te concentrezi pe dezvoltarea afacerii tale, poți apela la firma noastra de contabilitate, oferim servicii de calitate si adaptate nevoilor dvs.

Contactați-ne chiar acum pentru a discuta despre serviciul de contabilitate!